Историјат

Предшколска Установа „Наша радост“ налази се у Сопоту, варошици испод Космаја са око 26 000 становника. Назив места потиче од словенске речи „сопот“ што значи извор.

Вртић „Шврћа“ у Сопоту основан је 1970. године, и био је при основној школи „Јелица Миловановић“. Када је 1972.године основан Центар за дечју заштиту и социјални рад, вртић „Шврћа“ из Сопота се издваја из основне школе, и са вртићем „Лептирић“ из Раље, који је отворен 1972. године, прикључује се у наведеном Центру. У Малој Иванчи 1977. године  отвара се вртић „Весело детињство“, да би од 20.12.1978. године Предшколска установа прерасла у посебну Установу под називом „Наша радост“.

Од тада Установа почиње нагло да се развија. У септембру 2012. године наша Установа се проширује за још један адаптирани простор за боравак деце, и добија објекат у Малом Пожаревцу – “Дечји рај”. У октобру 2019. Установа од ГО Сопот добија на коришћење још један објекат у Сопоту, „Пчелице“. У новембру 2021. године, проширује се и објекат у Рогачи.  Тако да сада нашу установу сачињавају шест објеката и пет група пред полазак у школу при Основним школама и Месним заједницама (Поповић, Неменикуће, Дучина, Стојник, Парцани). У свим објектима постоје јаслене, вртићке и групе пред полазак у школу.

Предшколска установа 27. октобра слави Славу – Света Петка. 

МИСИЈА УСТАНОВЕ

Ми смо Установа која  настоји да улепша детињство деци. Са много љубави и пажње негујемо и подстичемо дечји свестрани развој и припремамо их за даљи живот и образовање. Настојимо  да свој деци обезбеђујемо  повољну и безбедну физичку и социјалну средину која ће бити подстицајна за укупан психофизички развој и реализацију васпитно-образовног процеса.

Као спона, породице детета и шире друштвене заједнице, одликује нас отвореност за сарадњу и повезивање у циљу побољшања квалитета рада.

ВИЗИЈА УСТАНОВЕ

Желимо да постанемо установа која ће својом опремљеношћу, стручношћу кадра и  високим квалитетом рада у највећој могућој мери одговарати потребама деце и породице.